Miért nincsenek ilyen politikusok Európában?

John Howard, Ausztrália miniszterelnökének 2008 január 21-i nyilatkozata

A nem-ausztrál bevándorlóknak kell alkalmazkodniuk. Akár hallani akarják ezt, akár nem, elegem van abból, hogy ennek a nemzetnek azon kell aggódnia, hogy bizonyos egyéneket vagy ezek kultúráját megsérti-e vagy sem. A Balin elkövetett terrortámadások óta az ausztrálok többségénél növekvő patriotizmust tapasztalunk.

Kultúránk kétszáz évnyi harc, a szabadságot kereső férfiak és nők millióinak ügyessége és győzelme által alakult ki. Hivatalos nyelvünk az angol, nem a spanyol, nem a libanéz, nem az arab, nem a kínai, nem a japán és semmilyen más nyelv. Ha tehát Önök társadalmunk tagjai akarnak lenni, tanulják meg a nyelvünket!

Az ausztrálok többsége hisz Istenben. Nem valami keresztény kényszerről van szó, nem a jobboldaliak befolyásáról vagy politikai nyomás hatásáról; hanem egy tényről. Mert elődeink, a férfiak és a nők ezt a nemzetet keresztény elvekre alapították, és mi hivatalosan ezt tanítjuk. Tökéletesen méltányos tehát, ha iskoláink falán keresztény jelképek lógnak. Ha az isten-gondolat sérti Önöket, úgy azt ajánlom Önöknek, keressenek a világon egy másik hazát maguknak, mely fogadja Önöket, mert Isten a mi társadalmunk alkotórésze.

Mi elfogadjuk az Önök hitvallását, anélkül, hogy kérdéseket tennénk fel. Mindaz, amit Önöktől követelünk, az, hogy akceptálják a mi keresztény hitvallásunkat és békés harmóniában éljenek velünk.

Ez a mi hazánk, a mi földünk és a mi életstílusunk! Mi megadjuk Önöknek a lehetőséget, hogy mindezt hasznukra fordítsák. De ha Önök nem szűnnek meg panaszkodni, a mi zászlónkat becsmérelni, és ha Önök a mi gyökereinket, a mi keresztény hitünket és életstílusunkat nem kedvelik, akkor komolyan arra bátorítom Önöket, hogy éljenek egy másik nagy ausztrál szabadsággal: a távozásra való jogukkal. Ha Önök itt nem boldogok, akkor menjenek el! Mi nem kényszerítettük Önöket az idejövetelre. Önök kérvényezték, hogy itt lehessenek. Fogadják el tehát ezt az országot, amit maguk választottak, olyannak, amilyen.


Kapcsolódó cikkek:
      A jövőben tilos Linzben „Grüß Gott”-tal köszönni
      A mohamedánok asszimilációja az „emberiesség elleni gaztett”


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA