Németország saját biológiai felszámolásán dolgozik
(forrás: www.kath.net – 2008. április 4.)

Schwäbisch Gmünd/Németország
Az evangélikus szociál-filozófus, Günter Rohrmoser professzor (Stuttgart) a családok elleni éles támadást lát az úgynevezett Gender Mainstreaming-ben, melyet a kormány és egyházi csoportosulások is támogatnak, hogy a férfiak és nők egyenjogúságát a társadalom minden területén megvalósítsák.

A Gender Mainstreaming bírálói olyan új értékrendszerről beszélnek, mely azt propagálja, hogy az emberek nemi szerepüket kizárólag szociális úton sajátítják el, és ezért ez változtatható, mely így a férfiak és nők közötti különbségek eltűnéséhez vezet. Miként a professzor „Die Wende” (= a fordulat) egyesület Schwäbisch Gmünd-ben tartott éves kongresszusán kifejtette, ez az ideológia veszélyezteti az amúgy is meggyengült család intézményét Németországban.

A világ egyik leggazdagabb társadalma így egyre inkább lemond az utódokról, és ezáltal saját „biológiai felszámolásán” dolgozik. Egy népet azonban nemcsak biológiai, hanem kulturális reprodukciója is kell, hogy érdekelje.

„A kultúra sorsa viszont attól függ, vajon létezik-e olyan intézmény, mely az elért kulturális nívót tartani tudja, és nem megtöri azt”, mondta a filozófus. Ez az intézmény pedig a család.

A professzor véleménye szerint a Gender Mainstreaming a vélemény-szabadságot is veszélyezteti. Aki elutasítja azt a nézetet, hogy a szexuális vágyak tetszőlegesek lehetnek és szexuális területen mindenki úgy élhet, ahogy akar, azt rasszistának vagy antiszemitának bélyegzik és így is kezelik.

Ebben a pontban az evangélikus egyházat is kritizálta a professzor. „Az az egyház, mely megengedi, hogy két homokos lelkész éljen egy paplakban – az ilyen egyházban a keresztények már nem bízhatnak meg.”


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA